Hypotheken

Een hypotheek voor een woonhuis is een financiële lening die wordt gebruikt om de  aankoop van een woning te financieren waarbij het woonhuis ook als onderpand dient voor de hypotheekverstrekker.

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke beslissing en vereist zorgvuldige planning en overweging.

Hier zijn de stappen die we doorgaans volgen bij het afsluiten van een hypotheek:

1. Financiële planning:

Wij gaan eerst in gesprek over je financiële situatie, inclusief iinkomsten, uitgaven, schulden en spaargeld. Dan bepalen we samen het bedrag dat je kunt lenen op basis van je financiële situatie. Natuurlijk houden we rekening met de hypotheekrente, looptijd en maandelijkse aflossingen.

2. Vaststellen van je woonwensen en hypotheekbedrag:

Natuurlijk zijn de woonwensen zeer van belang! In welke prijsklasse gaan jullie op zoek naar een geschikte woning? Ook in deze eerste fase kun je op onze begeleiding rekenen, als jullie een woning op het oog hebben kijken we eerste opnieuw samen naar de mogelijkheden, vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

3. Type hypotheek kiezen:

Samen kiezen we het type hypotheek dat het beste bij je past. De twee meest voorkomende zijn de annuïtaire hypotheek en de lineaire hypotheek. Er zijn ook andere opties, zoals de aflossingsvrije hypotheek. Natuurlijk onderzoeken wij de verschillende hypotheekverstrekkers en vergelijken de rentetarieven, voorwaarden, kosten en klantenservice.

4. Hypotheekofferte aanvragen:

Als we een geschikte hypotheekverstrekker hebben gekozen, vragen we een hypotheekofferte aan. Dit is een officieel document waarin de  voorwaarden van de hypotheek worden uiteengezet.

 

5. Hypotheekacceptatie en afronding:

Hierbij worden allerlei documenten opgevraagd en wij gaan hiermee aan de slag tijdens het acceptatieproces. Daarna volgt nog een formele beoordeling van je financiële situatie door de gekozen geldverstrekker.

6. Notaris en hypotheekakte:

Zodra alles is goedgekeurd en ondertekend nemen wij contact op met de gekozen notaris. Wij hebben als adviseur ook nog de taak om andere onderwerpen hierbij aan bod te laten komen zoals samenlevingscontract of testament. Natuurlijk komen in deze fase ook de verzekeringen nog aan bod en wat er verder bij komt kijken.

7. Bezit van jullie eigen woning:

Gefeliciteerd! Begin met het afbetalen van je hypotheek en opbouwen van eigen vermogen in de woning! Een woning wordt je leefomgeving: het is zoveel meer dan stenen en hypotheekpapieren; het is een plek vol herinneringen en avonturen. Geniet van het proces en maak van je huis een weerspiegeling van wie je bent! Jullie staan bij ons op de eerste plaats en het is onze taak om jullie door het hele proces heen te coachen wat we vol overgave willen doen.

8. Vriendenactie:
Tevreden?! Vertel het door aan vrienden, familie en kennissen.Indien zij er ook voor kiezen om bij ons de hypotheek af te sluiten ontvangen jullie van ons een mooie waardebon!

Een hypotheek die bij u past

Natuurlijk zijn er ook hypotheken verkrijgbaar voor de verbouwing van een reeds in bezit zijnde woning zoals uitbouw, modernisering of verduurzaming. In dat laatste geval zijn de verlaging van de maandlasten vaak groter dan de extra kosten voor de hypotheek dus zeker de moeite waard om daar de mogelijkheden voor te kunnen onderzoeken.

Omdat er in hypotheken zoveel mogelijkheden en aanbieders zijn is het belangrijk hierin de juiste keuze te maken die bij uw specifieke woondoelen past: daarin zijn wij gespecialiseerd!

Dit is een ingrijpende financiële gebeurtenis met een looptijd van meestal 30 jaar, daarom is mijn aanpak ook heel persoonlijk gericht en arbeidsintensief. Daarbij ondersteun ik in alle bijkomstige zaken, zoals contact met de notaris of makelaar.

Zo kunt u zich met de woning bezighouden en wij regelen de zaken er omheen.

Dat maakt het traject voor u veel overzichtelijker en voor alle financiële zaken heeft u één aanspreekpunt, dat geeft rust en een toch al hectische periode!

Let op! Geld lenen kost geld.